Rotary lov

Lijepa prigoda za druženje rotarijanaca iz 9 klubova

Rotary Club Varaždin je tridesetu godišnjicu organiziranja Rotary lova, jedne od najdugovječnijih rotarijanskih priredbi u našoj zemlji, ove godine obilježio organiziranjem prvog nacionalnog Rotary lova, koji je priređen u lovištu Peski kraj Đurđevca. 

-Ovaj je lov dio programa koji Rotary Club Varaždin organizira povodom obilježavanja 90. godišnjice osnivanja i rada. A kako su mnogi članovi obnovljenog kluba bili rotarijanci, naš klub već 30 godina organizira i svoju tradicionalnu priredbu – Rotary lov na fazane. Uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatskih šuma i našega Districta 1913 RC Varaždin je ove godine odlučio organizirati i prvi nacionalni lov, na kojem je predstavljena i inicijativa za osnivanjem  International Rotary Fellowship of Hunters. I ovaj rotarijanski lov će tradicionalno imati dobrotvorni karakter, jer će sredstva prikupljena organizacijom lova biti namijenjena za kupnju pasa vodiča, u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet – istaknuo je dr. sc. Miroslav Benko, tajnik Rotary Cluba Varaždin. 

Članovima našeg kluba u ovom su se lovu pridružili i prijatelji iz 9 Rotary klubova iz Districta 1910, kojima je dobrodošlicu zaželjela i Ljiljana Trstenjak, guvernerka Rotary Districta 1913. 

Rotary lov našeg kluba već je tradicionalno započeo nastupom rogista te kraćim predavanjem o lovačkoj etici, a završen je zajedničkim druženjem rotarijanaca, na kojem su uručene zahvalnice RC Varaždin za podršku ovoj dobrotvornoj priredbi. 


Donatori:

Hrvatske šume Direkcija Zagreb
Hrvatski lovački savez
Lovački savez Varaždinske županije
HŠ UŠP Koprivnica
CRATIS Varaždin
SOLVIS Varaždin
“Oprema” Ludbreg
Pilana Ratković, Varaždinske Toplice
OPG Matočec, Mičetinac
Damir Crleni, Trnovec
Miroslav Benko, Varaždin
Dario Horvat, Varaždinske Toplice
Rotary District 1913
RC Gospić
RC Ludbreg
RC Koprivnica
RC Prelog
RC Split Novi
RC Varaždin
RC Varaždin Jug
RC Vinkovci 1937
RC Zagreb

Rotary Club Varaždin.

 

Najstarije rotarijansko društvo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, već gotovo četvrt stoljeća različitim humanitarnim i donatorskim akcijama pomaže društvenoj zajednici u kojoj djeluje. 

brze poveznice

Pretražite web

RC Varaždin
Aktivnosti