Rotary lov

Lijepa prigoda za druženje rotarijanaca iz 9 klubova

Rotary Club Varaždin je tridesetu godišnjicu organiziranja Rotary lova, jedne od najdugovječnijih rotarijanskih priredbi u našoj zemlji, ove godine obilježio organiziranjem prvog nacionalnog Rotary lova, koji je priređen u lovištu Peski kraj Đurđevca. 

-Ovaj je lov dio programa koji Rotary Club Varaždin organizira povodom obilježavanja 90. godišnjice osnivanja i rada. A kako su mnogi članovi obnovljenog kluba bili rotarijanci, naš klub već 30 godina organizira i svoju tradicionalnu priredbu – Rotary lov na fazane. Uz podršku Hrvatskog lovačkog saveza, Hrvatskih šuma i našega Districta 1913 RC Varaždin je ove godine odlučio organizirati i prvi nacionalni lov, na kojem je predstavljena i inicijativa za osnivanjem  International Rotary Fellowship of Hunters. I ovaj rotarijanski lov će tradicionalno imati dobrotvorni karakter, jer će sredstva prikupljena organizacijom lova biti namijenjena za kupnju pasa vodiča, u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet – istaknuo je dr. sc. Miroslav Benko, tajnik Rotary Cluba Varaždin. 

Članovima našeg kluba u ovom su se lovu pridružili i prijatelji iz 9 Rotary klubova iz Districta 1910, kojima je dobrodošlicu zaželjela i Ljiljana Trstenjak, guvernerka Rotary Districta 1913. 

Rotary lov našeg kluba već je tradicionalno započeo nastupom rogista te kraćim predavanjem o lovačkoj etici, a završen je zajedničkim druženjem rotarijanaca, na kojem su uručene zahvalnice RC Varaždin za podršku ovoj dobrotvornoj priredbi. 

Rotary Club Varaždin.

 

Najstarije rotarijansko društvo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, već gotovo četvrt stoljeća različitim humanitarnim i donatorskim akcijama pomaže društvenoj zajednici u kojoj djeluje. 

brze poveznice

Pretražite web

RC Varaždin
Aktivnosti