Uspio Rotary lov!

31. Rotary lov na fazane
Jedna od najdugovječnijih humanitarnih rotarijanskih priredbi u našoj zemlji.

Organizaciju je po drugi put u lovištu kojim gospodari Uprava šuma Podružnica Koprivnica uspješno proveo Rotary Klub Varaždin kojim predsjeda dr. sc. Miroslav Benko. Lov je bio lijepa prigoda za druženje članova Rotary klubova iz Preloga, Čakovca, Koprivnice, Ludbrega, Trakošćan, Varaždin 1181, Varaždin Jug, i drugih krajeva Hrvatske.

– Prošlogodišnjim lovom obilježili smo 90. godišnjicu osnivanja i rada RC Varaždin, a ovom priredbom nastavljena je naša tri desetljeća duga tradicija organiziranja Rotary lova na fazane. I ovaj rotarijanski lov ima dobrotvorni karakter, jer će sredstva prikupljena organizacijom lova biti namijenjena za kupnju pasa vodiča, u suradnji s Hrvatskom udrugom za školovanje pasa vodiča i mobilitet iz Zagreba. Riječ je o jedinoj takvoj specijaliziranoj udruzi koja ima zaposleno 8 profesionalaca i 70-setak volontera koji dresiraju te školuju pse koji imaju iznimno zahtjevnu ulogu. Štoviše, njihova voditeljica je slabovidna i jako dobro razumije s kakvim se sve životnim problemima susreću takve osobe – objasnio je Benko koji je ujedno predsjednik lani osnovane International Rotary Fellowship of Hunters za Hrvatsku.

Organizatorima su podršku pružili Hrvatski lovački savez, Lovački savez Varaždinske županije, Hrvatske šume, Uprava šuma Podružnica Koprivnica i Rotary International District 1913 Hrvatska. Stoga je značaj manifestacije svojim dolaskom potvrdo asistent guvernera dr. Mislav Klobučić iz Bjelovara.

Rotary Club Varaždin.

 

Najstarije rotarijansko društvo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, već gotovo četvrt stoljeća različitim humanitarnim i donatorskim akcijama pomaže društvenoj zajednici u kojoj djeluje. 

brze poveznice

Pretražite web

RC Varaždin
Aktivnosti