Sjajan nastup ansambla Camerata Kilkenny

U dvorcu Trakošćan održan tradicionalni Rotary koncert na Varaždinskim baroknim večerima
Dugogdišnja uspješna suradnja Rotary Cluba Varaždin i Varaždinskih baroknih večeri nastavljena je i na 52. Varaždinskim baroknim večerima. Ove godine na – Rotary koncertu, koji je održan u lijepom ambijentu Lovačke dvorane dvorca u Trakošćanu, u subotu, 1. listopada, nastupila je Camerata Kilkenny, jedan od najboljih irskih ansambala za izvođenje rane glazbe.

Četvero irskih glazbenika – violinistice Claire Duff i Marja Gaynor, Aoife Nic Athiaoich na baroknom violončelu i Malcolm Proud na čembalu, izveli su atraktivni program na kojem su bile skladbe Corellija, Telemanna, Geminianija, Taylora, Cecchinija i Händela.

Njihovo virtuozno muziciranje publika, među kojom su bili rotarijanci iz RC Varaždin i RC Trakošćan, nagradila je dugotrajnim pljeskom.

-Veseli me da je i ove godine nastavljena dugogodišnja suradnja našega kluba i ovoga uglednog europskog festivala. Rotary Club Varaždin, još od osnivanja 1930. godine, podupire kulturu i umjetnost, pa tako podupire i Varaždinske barokne večeri, jedan od najboljih europskih festivala barokne glazbe. Vjerujem da ćemo već sljedeće godine s Varaždinskim baroknim večerima ostvariti
još bolju suradnju i našim rotarijancima ponuditi još atraktivniji program u vrijeme Varaždinskih baroknih večeri – istaknuo je dr. sc. Miroslav Benko, predsjednik RC Varaždin.

Rotary Club Varaždin.

 

Najstarije rotarijansko društvo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, već gotovo četvrt stoljeća različitim humanitarnim i donatorskim akcijama pomaže društvenoj zajednici u kojoj djeluje. 

brze poveznice

Pretražite web

RC Varaždin
Aktivnosti