Održana redovna godišnja skupština Rotary Cluba Varaždin

Novi predsjednik je Miroslav Benko
U restoranu Bedem u ponedjeljak, 20. lipnja, održana je redovna godišnja skupština Rotary Cluba
Varaždin na kojoj je dosadašnji predsjednik Zdravko Poštenik predsjednički lanac predao novom
predsjedniku – dr. sc. Miroslavu Benku.

-Unatoč brojnih izazova s kojima smo, zbog pandemije i protuepidemijskih mjera, bili suočeni veći dio ove rotarijanske godine, Rotary Club Varaždin je uspio ostvariti sve planirane aktivnosti, među kojima su bile i naše tradicionalne akcije, na kojima prikupljamo novac za naš dobrotvorni rad. U rujnu smo primjerice, organizirali dobrotvorni teniski turnir u spomen na našeg preminulog člana Marija Porobiju, te tradicionalni rotarijanski koncert na Varaždinskim baroknim večerima. Organizirali smo i tradicionalni Rotary lov našeg kluba, koji je ove godine dobio i nacionalnu dimenziju, a s uspjehom smo i ove godine organizirali dodjelu Nagrade za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža, kojom nagrađujemo najizvrsnije učenike i studente u Varaždinskoj županiji. Ove smo godine organizirali i nekoliko ekoloških akcija, sadnju drveća, a posebno smo ponosni da smo uspjeli osigurati i sredstva
za kupnju dva psa vodiča koje će Klub pokloniti Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet
– istaknuo je na skupštini Zdravko Poštenik, dosadašnji predsjednik RC Varaždin.

Na skupštini je usvojeno izvješće o radu te financijsko izvješće za rotarijansku godinu 2021./2022. Kao i plan rada kluba u novoj rotarijanskoj godini koja započinje 1. srpnja.

-I u ovoj rotarijanskoj godini Rotary Club Varaždin će nastaviti svoje tradicionalne akcije, a vjerujem
da ćemo ove godine uspjeti organizirati i naš Rotary bal za Valentinovo, najstariji program nekog
Rotary kluba u Hrvatskoj, koji zbog korone nismo mogli organizirati u protekle dvije godine te
nastaviti aktivnosti na osnivanju lovačkog Fellowshipa, u kojem će biti okupljeni lovci – rotarijanci iz našega Districta 1913. U našem radu ove ćemo rotarijanske godine biti posebno fokusirani na naše ekološke projekte, organizirat ćemo nekoliko sadnji drveća, a u takve akcije pošumljavanja nastojat ćemo uključiti i širu zajednicu, posebice učenike naših osnovnih i srednjih škola. Vjerujem da je pred nama još jedna uspješna rotarijanska godina – istaknuo je na skupštini novi predsjednik RC Varaždin
Miroslav Benko.

Na skupštini su odličja Paul Harris Fellow dodijeljena Matiji Talanu, predsjedniku RC Varaždin u rotarijanskoj godini 2020./2021. te Miroslavu Benku, za doprinos radu ovoga, najstarijeg Rotary kluba u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Na skupštini Rotary Cluba Varaždin bili su i predstavnici Rotary klubova Zagreb, Varaždin 1181.,
Varaždin – Jug, Trakošćan i Koprivnica.

Rotary Club Varaždin.

 

Najstarije rotarijansko društvo u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, već gotovo četvrt stoljeća različitim humanitarnim i donatorskim akcijama pomaže društvenoj zajednici u kojoj djeluje. 

brze poveznice

Pretražite web

RC Varaždin
Aktivnosti