U restoranu Bedem u ponedjeljak, 27. lipnja, održana je redovna godišnja skupština Rotary Cluba Varaždin na kojoj je dosadašnji predsjednik dr. sc. Miroslav Benko predsjednički lanac predao novom predsjedniku – Igoru Čolakoviću.

– Iza nas je lijepa i uspješna rotarijanska godina, u kojoj smo, unatoč lošim vremenskim uvjetima, koji su nam onemogućili organizaciju naših tradicionalnih klupskih akcija na otvorenom, ali i promjeni valute i povećanim troškovima života, uspjeli organizirati i razvijati humanitarne aktivnosti našeg kluba. Sredstva za dobrotvorne aktivnosti Kluba u protekloj rotarijanskoj godini prikupljali smo na Rotary lovu na fazane, na 21. Memorijalnom teniskom turniru Mario Porobija, s uspjehom smo organizirali svečanu dodjelu Nagrade za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža, organizirali smo i akciju božićnog darivanja, osmislili smo novu akciju – Motorom od škole do škole, nastavili smo tradiciju Rotary koncerta na Varaždinskim baroknim večerima. Naš klub je u protekloj rotarijanskoj godini bio pokretač i osnivač Fellowshipa lovaca, jednog od samo sedam na svijetu. Klub je usvojio i novi Statut Rotary Cluba Varaždin te pravilnik Kluba i pravilnik Nagrade za izvrsnost. U protekloj rotarijanskoj godini nastavili smo sa svim aktivnostima i praksom proteklih godina čime smo pokazali sljednost i neprekinutost rada ovoga, jednog od najstarijih Rotary klubova u Hrvatskoj – istaknuo je dosadašnji predsjednik Miroslav Benko.

Na skupštini je usvojeno izvješće o radu te financijsko izvješće za rotarijansku godinu 2021./2022. kao i plan rada kluba u novoj rotarijanskoj godini koja započinje 1. srpnja.

– Vjerujem da je pred nama lijepa rotarijanska godina, u kojoj ćemo nastaviti naše tradicionalne klupske akcije. Pred nama je veliki izazov da nakon korone ove godine ponovo organiziramo naš Dobrotvorni Rotary bal za Valentinovo, najdugovječniju i najuspješniju priredbu našega kluba. Nekim klupskim akcijama nastojat ćemo dati nove sadržaje, pokušat ćemo obogatiti Rotary koncert na Varaždinskim baroknim večerima zajedničkim susretom rotarijanaca iz ovoga dijela Hrvatske, akciju božićnog darivanja oplemenit ćemo javnom akcijom – Dobri rotarijanac. Prihod od prodaje božićnih kolača namijenit ćemo za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih. Planiramo organizirati i jednu novu klupsku akciju – Whisky Night, što će biti prigoda za novo druženje rotarijanaca, na kojojoj ćemo prikupljati sredstva za našu Nagradu za izvrsnost, ali i za prilog Nagradi Krajanski, za najbolje mlade glazbenike. Nadam se da ćemo ove godine ojačati veze s drugim Rotary klubovima, posebno s Rotary Clubom Čakovec, s kojim ove godine planiramo i razmjenu stručnih predavanja. Nadam se da ćemo se ove godine steći nove rotarijanske prijatelje i uživati u rotarijanskoj službi – naglasio je na godišnjoj skupštini Igor Čolaković, predsjednik RC Varaždin u rotarijanskoj godini 2023./2024.

Na skupštini Rotary Cluba Varaždin bili su i predstavnici Rotary Cluba Varaždin 1181, RC Varaždin – jug, RC Čakovec, RC Ludbeg, RC Prelog, RC Koprivnica te Rotaract Cluba Varaždin.