Na svečanosti koja je u ponedjeljak, 5. lipnja, održana na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike Rotary Club Varaždin je najboljim učenicima i studentima dodijelio ovogodišnje Nagrade za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“. Ovo priznanje varaždinskih rotarijanaca primilo je 27 učenika i studenata iz Varaždinske županije.

Nagrada za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin, najdugovječnija je rotarijanska nagrada ovakve vrste u našoj zemlji, kojom ovaj Rotary klub nastoji promicati izvrsnost u našoj zajednici te nagrađivati najbolje učenike srednjih škola i najizvrsnije studente visokoškolskih ustanova.

-Rotary Club Varaždin ovu prestižnu nagradu dodjeljuje od 12. srpnja 2004. godine, dakle, još od vremena kada se o izvrsnosti u našem društvu tek rijetko govorilo, a kamoli da se izvrsnost, posebice mladih, poticala i nagrađivala. Ova nagrada za izvrsnost nosi naziv po našem dugogodišnjem članu – prof. dr. sc. Franji Ruži, jednom od osnivača ovoga fakulteta, ali i našeg kluba, stoga mi je posebno zadovoljstvo da ovu nagradu prvi puta dodijeljujemo upravo na Fakultetu organizacije i informatike. Da je ova nagrada Rotary Cluba Varaždin prepoznata u našoj javnosti najbolje potvrđuje činjenica da su srednje škole i fakulteti ove godine za Nagradu prijavile ukupno 53 kandidata iz različitih područja i specijalnosti, sa izvrsnim rezultatima postignutim na državnim ili međunarodnim natjecanjima – istaknuo je dr. sc. Miroslav Benko, predsjednik Rotary Cluba Varaždin, koji je nagrađene učenike i studente pozvao da i dalje budu izvrsni te da u našem društvu promiču znanje.

Ovogodišnji fond Nagrade za izvrsnost Prof. dr. sc. Franjo Ruža Rotary Cluba Varaždin iznosio je 4.450 eura, a ova su sredstva članovi RC Varaždin prikupili organizacijom svojih tradicionalnih akcija.

Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje

Nagrađenim učenicima i studentima na ovom priznanju varaždinskih rotarijanaca na svečanosti je čestitala i prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, dekanica Fakulteta organizacije i informatike.

-Ulaganje u znanje najbolje je ulaganje, što su prepoznali varaždinski rotarijanci dodjelom ove nagrade. Profesor Ruža bio je i moj profesor, a imala sam tu čast da sudjelujem u definiranju kriterija za dodjelu ove nagrade, zato mi je danas posebno zadovoljstvo što se Nagrada za izvrsnost prof. dr. sc. Franjo Ruža dodjeljuje upravo na našem fakultetu – naglasila je dekanica Nina Begičević Ređep i čestitala svim nagrađenim učenicima i studentima.

Svim pristupnicima na svečanoj dodjeli nagrade čestitao je i dr. sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije.

-Ova je nagrada specifična, jer rotarijanci u fond Nagrade za izvrsnost izdvajaju vlastiti novac kako bi nagradili najizvrsnije mlade ljude i promicali znanje u našoj zajednici – rekao je dr. sc. Miroslav Huđek.

Najizvrsniji učenici i studenti

Ovogodišnju Nagradu za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“ primilo je 19 učenika srednjih škola te osam studenata.

Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin u kategoriji najboljih učenika srednjih škola u Varaždinskoj županiji ove su godine dodijeljene: Marku Hreniću, Jani Koščak, Lani Krog, Janu Paviću, Viktoru Pijancu i Vandi Vrček, učenicima Prve gimnazije, zatim Tamari Artić i Roku Farkašu iz Druge gimnazije Varaždin, Marinu Bruži Habeku, Petru Kovačeku, Marku Levaniću iz Elektrostrojarske škole, Luciji Čehok, Leonardu Kobalu i Petru Poljaku iz Glazbene škole Varaždin, Moniki Herceg i Nikolini Hižak iz Gospodarske škole, te Gabrijeli Husnjak, Janji Malić i Davidu Šestaku iz Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole.

Godišnju nagradu za izvrsnost Rotary Cluba Varaždin primili su: Magdalena Kuštelega, Ivana Sitarić, Klara Šilec i Tin Tomašić, studenti Fakulteta organizacije i informatike, zatim Anja Bek i Ivana Perović, studenti Geotehničkog fakulteta, te Kevin Grđan i Sebastijan Vincek, studenti na Sveučilištu Sjever.

U ime nagrađenih na ovoj rotarijanskoj nagradi zahvalila je Magdalena Kuštelega.

Na ovogodišnjoj svečanosti dodjele Nagrade za izvrsnost nastupili su mladi klarinetisti, učenici Glazbene škole Fran Keretić, David Vidović, Morana Vidović i Franjo Mlinarić, pod mentorskim vodstvom mr. sc. Andreja Skendera.

Nakon svečanosti dodjele Nagrade za izvrsnost Rotary Club Varaždin je svečano obilježio i tridesetu godišnjicu ponovnog osnivanja.