Svečanom večerom Rotary Club Varaždin obilježio je u ponedjeljak, 5. lipnja, u restoranu Bedem, tridesetu godišnjicu obnovljenog rada.

Članovi RC Varaždin su zajedno s prijateljima iz RC Zagreb, RC Čakovec, RC Varaždin Jug i RC Ludbreg te Rotaract Cluba Varaždin, proslavili trideset godina rada ovoga kluba, jednog od najstarijih Rotary klubova u Republici Hrvatskoj.

Uzvanike na svečanoj večeri pozdravio je dr. sc. Miroslav Benko, predsjednik RC Varaždin, koji je tom prigodom predstavio tradicionalne akcije Kluba – Memorijalni teniski turnir Mario Porobija, Rotary lov na fazane, Rotary šuma te dobrotvorni Rotary bal za Valentinovo, na kojima se prikupljaju sredstva za dobrotvorne aktivnosti Kluba, od kojih je posebno istaknuta Nagrada za izvrsnost „Prof. dr. sc. Franjo Ruža“, kojom RC Varaždin nagrađuje najizvrsnije učenike i studente u Varaždinskoj županiji.

-Ovih trideset godina naših rotarijanskih aktivnosti proteklo je u iskrenom duhu rotarijanskog prijateljstva. Naš klub, koji je ponovno osnovan na Charter svečanosti u varaždinskom kazalištu točno prije 30 godina, potvrdio se je kao kolijevka rotarijanstva u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, kao klub koji je nasljednik prvog Rotary Cluba Varaždin, koji je osnovan još 1931. godine – istaknuo je na svečanosti predsjednik RC Varaždin.

Prvi predsjednik ponovo osnovanog Rotary Cluba Varaždin bio je dipl. ing. Marijan Vitković, a kum kluba dr. sc. Ivo Husić, rođeni Varaždinac i prvi predsjednik ponovo osnovanog Rotary Cluba Zagreb.

Na svečanosti je o dugoj povijesti rotarijanstva u Varaždinu govorio predsjednik elect Igor Čolaković, a uzvanike je na na dane ponovonog osnivanja prvog varaždinskog Rotary kluba u emotivnom govoru podsjetio prof. Zoran Dučakijević, član osnivačke momčadi RC Varaždin. U ime kumskog kluba – RC Zagreb, na ovoj je obljetnici varaždinskim rotarijancima čestitao prijatelj dipl. ing. Velimir Ostoić.

U svečanom programu obilježavanja 30 godišnjice obnovljenog rada RC Varaždin nastupili su prof. Darko i Danijel Rušec.