U dvorištu Osnovne škole Matije Gupca u Jarmini, 6. svibnja, posađeno je – rotarijansko drvo prijateljstva! Klon Gupčeve lipe posadili su predstavnici Rotary Cluba Varaždin i Rotary Cluba Vinkovci 1937. te učenici osnovne škole u Jarmini.

-Još od 1931. godine rotarijanci širom svijeta sade drveće. Zasađeno drvo, kako je govorio osnivač Rotaryja Paul Harris, živi je simbol rotarijanskog prijateljstva. Tako je i s ovom mladicom, klonom Gupčeve lipe, koju smo posadili zajedno s učenicima Osnovne škole Matije Gupca u Jarmini. Ovo rotarijansko drvo prijateljstva snažnije će nas povezati s prijateljima iz RC Vinkovci, s kojima imamo višegodišnju suradnju, koja je nastavljena i zajedničkim djelovanjem u Rotary Fellowship of Hunters. Vjerujem da će suradnja ova dva Rotary kluba, koja su osnovana još tridesetih godina prošloga stoljeća, biti nastavljena te da ćemo i sljedeće rotarijanske godine zasaditi novo drvo prijateljstva kod Doma hrvatskih branitelja u Jarmini – poručio je inicijator ove rotarijanske akcije Miroslav Benko, dopredsjednik Rotary Cluba Varaždin, koji je u ime varaždinskog Rotary kluba zasadio ovo drvo prijateljstva.

U sadnji Gupčeve lipe, koja je uzgojena u Hrvatskom šumarskom institutu, sudjelovalo je i dvadesetak učenika osnovne škole u Jarmini te članovi RC Vinkovci 1937.

-Ovo je simbolična gesta prijateljstva između varaždinskog i vinkovačkog Rotary kluba, koju su inicirali prijatelji Miroslav Benko i član našeg kluba Željko Sučić. Oba kluba organiziraju rotarijanske lovove, pa je i to važna spona s našim prijateljima iz Varaždina. Veseli me da je ovo drvo prijateljstva posađeno upravo u Jarmini, u kojem je većina mještana porijeklom upravo iz Hrvatskog zagorja – rekao je Vedran Lesic, predsjednik RC Vinkovci 1937.

Ovu lijepu rotarijansku akciju pohvalili su i Goran Ileković, načelnik Općine Jarmina te Jasna Varga, ravnateljica Osnovne škole Matije Gupca u Jarmini.